BRINN FÖR BARNEN MÖTER

Ofta kommer föreningen i kontakt med olika personer som på ett eller annat sätt arbetar med eller för barnets bästa.


Här finner du en samling av samtliga artiklar och intervjuer som föreningen publicerat.

Monica Dahlström-Lannes

Vi i Brinn för barnen har fått förmånen att intervjua Monica Dahlström-Lannes som har en lång erfarenhet i att utreda och prata med barn.


Så här berättar hon själv om sin bakgrund:

Jag blev polis 1965 och startade som fotpatrullerande och som radiopolis, sedan som spanare och utredare. Eftersom jag var kvinna så tyckte man att jag var mest lämpad att förhöra barn.


Mitt första förhör med tre barn blev en katastrof. Ingen visste hur ett barnförhör skulle genomföras. Inte jag heller. Inte heller vem eller vilka som skulle vara med under förhören. Då frågade jag barnen vad de tyckte och de ville vara ensamma med mig. Så fick det bli!

Johanna Bergström

Brinn för barnen har haft förmånen att få intervjua Johanna Bergström, föreläsare, pedagog, journalist och numera även författare till två böcker.


I sin debutbok "Utan mig har hon ingen" beskriver Johanna sin egen uppväxt som familjehemsplacerad från 8 månaders ålder och tills hon blev vuxen. Nu är Johanna aktuell med barnboken "Rädda kaninerna, Olivia!" som handlar om att att växa upp i familjehem och hur viktigt det är att lyssna till vad barnet i situationen har för känslor och tankar.

Socialtjänsten

Vi i Brinn för barnen kämpar för en fungerande socialtjänst. Vi tycker att socialsekreterare inom barn och unga har samhällets viktigaste roll för de ska hjälpa samhällets mest utsatta, vilket är barnen. 


Vi har haft förmånen att intervjua två anställda inom barn och unga som kämpar för att alltid tillgodose barnets rättigheter i sin profession och inom sin kommun. En utredande socialsekreterare och en 1:e socialsekreterare, men tyvärr vågar de varken gå ut med vilken kommun de arbetar inom eller en bild på sig själva på grund av potentiella hot. Är detta verkligen rimligt? Ska de socialsekreterare som verkligen vågar ta ställning för barnen behöva gömma sig? Vi i Brinn för barnen tycker det är oerhört problematiskt att det är så här i vårt samhälle. Vi riktar ett varmaste tack till er två fantastiska socialarbetare som ställer upp på denna viktiga och lärorika intervju, där ni berättar om ert sätt att arbeta där ni alltid utgår utifrån barnet.

DIN GÅVA GÖR SKILLNAD!

Brinn för barnen är en helt ideell förening som arbetar för alla barns rätt till en trygg barndom.


Vi är därför beroende av de stöd och gåvor som kommer in till föreningen för att vårt arbete ska kunna fortsätta.


Stöd föreningens arbete via SWISH 123 380 92 58